- Veldig hyggelig at Åpent Hus blir sett - Østfold fylkeskommune internettportal
 

- Veldig hyggelig at Åpent Hus blir sett

Frivillighetsprisen Østfold 2012 -  Irén Almvik Meyer

Irén Almvik Meyer driver Åpent Hus i Fredrikstad. Hun jobber ulønnet og frivillig minst 25 timer i uka. I dag ble hun tildelt Frivillighetsprisen Østfold, og er dermed kandidat til Frivillighetsprisen Norge.

 Irén Almvik Meyer er Østfolds kandidat til den nasjonale prisen Frivillighetsprisen. Hun fikk i dag tildelt blomster, diplom og en pin på møtet i Opplæring-, kultur- og helsekomiteen (OKH-komiteen).

I 25 år har Almvik Meyer drevet Åpent Hus i Fredrikstad.
- Det er veldig hyggelig at noen ser Åpent Hus, og at det legges merke til at det blir gjort frivillig arbeid, sier Almvik Meyer.

 Åpent Hus ligger ved siden av Glemmen kirke i Fredrikstad sentrum. Hit kan alle som ønsker komme enten det er for å få en klem, hvile, spise litt, prate, få en varm dusj eller for å synge eller gjøre andre aktiviteter.
- Det kommer stadig nye folk innom oss som trenger litt ekstra støtte og hjelp, det er alle slags folk fra 20 år og oppover. Alle mennesker er like mye verdt, og jeg synes det er veldig viktig at alle blir behandlet likt., sier Almvik Meyer, som også er lokalpolitiker i Frp Fredrikstad.
 

frivillighetsprisen2_nett
Delte ut pris: Inger-Christin Torp (t.h.) delte i dag ut Frivillighetsprisen Østfold til Irén Almvik Meyer (t.v.)

Det var ledern av OKH-komiteen, Inger Christin Torp som delte ut prisen.
- Juryen begrunner prisen med at Almvik Meyer i 25 år har jobbet ulønnet for Åpent Hus. Hun her initiativrik og har et stort engasjement og pågangsmot, sier Torp.

 Det var Irén Almvik Meyers far, Egil Karlsen, som i sin tid startet Åpent Hus. Hun bestemte seg for å prøve og drive det selv i ett år, og siden har hun fortsatt.
- Når man først har begynt med frivillig arbeid er det vanskelig å slutte med det, sier Almvik Meyer.

Minst 25 timer i uka går med til frivillig arbeid, og Almvik Meyer får ikke en krone for arbeidet hun gjør. Alt er på frivilig basis.
- Jeg får god hjelp av andre frivillige til å drive Åpent Hus. Det er mange som ønsker å bidra, og det setter vi stor pris på.

5. desember deles Frivillighetsprisen Norge ut på God Morgen Norge på TV2.

Les mer om prisen her.

Sist oppdatert: 20.11.2012 Camilla Aarsrud