- De beste frisørene skaper vi selv - Østfold fylkeskommune internettportal
 

- De beste frisørene skaper vi selv

linefrisør forside

Dette utsagnet er frisør Line Ileby Sørensens største fanesak. Nå skal 37-åringen virke som daglig leder i arbeidet med å opprettede et opplæringskontor for frisørfag.

• En organisasjon, drevet av bedrifter i en bransje, som samarbeider om
opplæring for lærlinger
• Sammen må bedriftene kunne gi opplæring i hele læreplanen for faget/fagene
• Lærekontrakten blir inngått mellom lærlingen og opplæringskontoret
• Opplæringskontoret kan være organisert som forening, stiftelse
eller aksjeselskap

- Jeg syns det er utrolig viktig at frisørsalonger tar inn lærlinger og sørger for rekruttering til bransjen. Det er nå en gang slik at de beste frisørene skaper vi selv. Dessuten må vi motivere de unge til å bli i yrket etter endt læretid, sier frisøren som er selvstendig næringsdrivende i Fredrikstad.

frisørlineIleby Sørensen skal sørge for at lærlinger og frisører får en best mulig hverdag i en tøff bransje.

Ble kontaktet
Line Ileby Sørensen ble på vårparten kontaktet av Seksjon for opplæringstjenester. Spørsmål var om hun ville kombinere egen drift og stillingen som daglig leder for å opprette et opplæringskontor for frisørfaget.

- Det var utrolig morsomt å bli spurt, men det har vært en prosess der jeg har vurdert for og mot. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra broren min som er daglig leder for bilfag, men jeg har sett at det også medfører en stor arbeidsmengde, sier Line ærlig.

- Men, jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg. Jeg føler virkelig for å hjelpe både lærlinger og frisører slik at de får en bedre opplæringssituasjon i lærlingperioden, fortsetter Line.

Mye profileringsarbeidfrisørline2
Ny brosjyre er i omløp og arbeidstider er bestemt. I første omgang skal Line jobbe hjemmefra to ganger i uka. Etterhvert håper hun å etablere kontorplass med andre opplæringskontorene. I tillegg blir det mye farting rundt i fylket, for å følge opp lærlinger og nye læreplasser.

- Når kontoret er opprettet skal jeg følge opplærlingsprosessen. Gode arbeidsforhold i bunn er en viktig forutsetning for en god læringsarena. Dessuten er frisøryrket et psykisk og fysisk tøft yrke. Det er nødvendig at bransjen får en samarbeidspartner, sier Line.

- En fordel for frisørene er at jeg allerede nå har fått kontakt med andre opplæringskontor for frisører i Norge. Det gir meg veldig god ballast. Nå skal jeg dra fra salong til salong og legge frem mitt tilbud, fortsetter Line som har visittkortet i boks.

Travel hverdag
Line Ileby Sørensen har en travel hverdag foran seg, men tar utfordringen på strak arm. De fleste frisørsalonger vil nok få et besøk av denne serviceinnstilte jenta som brenner for å hjelpe bedriftene i bransjen.

      
      Hva er et opplæringskontor?

  • En organisasjon, drevet av bedrifter i en bransje, som samarbeider om opplæring for lærlinger
  • Sammen må bedriftene kunne gi opplæring i hele læreplanen for faget/fagene
  • Lærekontrakten blir inngått mellom lærlingen og opplæringskontoret som har ansvaret for opplæringen
  • Opplæringskontoret kan være organisert som forening, stiftelse eller aksjeselskap

Sist oppdatert: 20.12.2007