Prosjektet Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy har i sommer lånt ut en 25 tonns helelektrisk gravemaskin til entreprenøren som bygger politiets nye beredskapssenter.

Dialogkonferanse i Fredrikstad 28.august

Får blant annet penger til klimasmart landbruk, elektrisk taxiprosjekt og nettverk.

Ta vårpussen før sommeren. Det er enklere enn du tror!

Drosjesjåfører i Sarpsborg og Fredrikstad deltar i et prosjekt der de skal teste elbil for å finne ut om hvilke barrierer som finnes for fossilfri drosjedrift i Nedre Glomma. Den første bilen er nå klar til bruk.

Men etter besøk fra Klima Østfold, Pedalen og Interreg-prosjektet Fossilfri2030 er sykkelen til Dennis Orli Søvik så god som ny.

Østfoldkommuner delte erfaringer med massivtre på arrangementet "Bygging med tre som klimatiltak".

Klima Østfold og Pedalen satser videre med sykkelverksted på biogass.

Miljøaktivist Tina Våje er lei av å ikke bli lyttet til av politikerne. I mai gjennomføres nok en skolestreik for klima.

Klima Østfold gjentar suksessen fra 2014 – Forbereder ny felles rammeavtale om ladestasjoner i Viken.

Lærere på Tomb og Kalnes VGS gjennomførte instruktørkurs i energieffektiv traktorkjøring i regi av Klimasmart landbruk Østfold.

Nærmere 200 nye fossilfrie kjøretøy på 3 år.

 

Les Klima Østfold årsrapport her.

Les hvorfor Ole Haabet, fylkesordfører i Østfold fylkeskommune, mener biogass er og blir viktig i Østfold og Viken i årene som kommer.

Elbil- og elsykkeldeling, samt biogass-satsing sikret Halden kommune Klima Østfold-prisen under Klimarådsmøtet 28.februar.