300 storkoser seg på vinterleir på Storefjell

Hundekjøring, slalåm og aking på dagtid, og dansekurs og talentkonkurranse på kveldstid. Valgmulighetene er mange, og energinivået høyt på den tradisjonsrike vinterleiren. Det er 33 gang arrangementet gjennomføres, og i år er også deltakere fra Østfold invitert med av Buskerud fylkeskommune.

Klikk for stort bilde Buskerud fylkeskommune

- Viken handler om å hente det beste fra tre fylkeskommuner. På dette området, aktivitetsleir for personer med behov for tilrettelegging, har Buskerud stor kompetanse og lang erfaring. Et fantastisk samarbeid med frivillige organisasjoner som Sanitetskvinnene, Oslofjordens friluftsråd og Ringerike folkehøgskole, er med på å gi deltakerne en uforglemmelig uke, fylt med vinteraktiviteter, sier Andreas Lervik, leder av Østfold fylkeskommunes næring- og kulturkomite.

Tradisjonsrik vinterleir

Årlig samles omtrent 130 deltakere med ledsagere og instruktører på Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet. Vinterleiren er tilrettelagt for personer med utviklingshemming og deres ledsagere. Målet er å gi gode friluftsopplevelser i fellesskap med andre.

Leiren arrangeres for 33 gang av Buskerud fylkeskommune. Neste år blir Buskerud, Akershus og Østfold fylkeskommune til Viken fylkeskommune, og i år er det åpnet opp for deltakere fra både Østfold og Akershus.