På tide å sikre seg operabilletter!

12. juni — om et knapt halvår — er det premiere på Opera Østfolds oppsetning av Verdis "Trubaduren" (Il Trovatore) på Fredriksten festning i Halden. Mange av brikkene er allerede på plass - så nå gjenstår det bare for deg å kjøpe billetter. 12., 14. og 15. juni er spilledatoer.
Tubaduren på Fredriksten i juni - Klikk for stort bildeTubaduren på Fredriksten i juni

– Topp, internasjonale solister, blant andre lokale Trond Gudevold og Eirik Grøtvedt Vist, er på plass, det samme gjelder det faste orkesteret og et helproft kor fra Göteborg, sier operasjef Pål Scott Hagen om årets oppsetning av Guiseppe Verdis "Tubaduren".

Faste operagjengere på Fredriksten vil innvende at "Trubaduren" har vært satt opp på festningen før, og det stemmer. Men det var 2007-versjonen. 2019-versjonen har samme regissør, men scenografien er ny. 25 Harley-Davidson-sykler er også på plass.

– Publikum, vær og sykdom er det eneste vi ikke kar kontroll på akkurat nå - det meste andre er på plass. Jeg synes det er morsomt at vi har lokale solister som holder det internasjonale nivået som kreves her, sier Scott Hagen.

Gjengangere

Opera Østfold har satt opp forestillinger på Fredriksten siden 2005. Siden da har man kunnet notere seg grovt regnet 70000 besøkende. Statistikken viser at 30 prosent av dem har vært på alle forestillingene, og 30 prosent hadde aldri vært på opera før de fant det unike miljøet på Fredriksten. Her det ikke bare forestillingen, men helheten i opplevelsen som trekker.

– Vårt mål er at du skal ha en god opplevelse fra du parkerer til du kjører igjen, sier Pål Scott Hagen.

Operasjef Pål Scott Hagen med mikromodell av scenografien til Trubaduren 2019 - Klikk for stort bildeOperasjef Pål Scott Hagen med mikromodell av scenografien til Trubaduren 2019

Il trovatore (Trubaduren) ble urfremført på Teatro Apollo Roma den 19. januar 1853, og er en av Giuseppe Verdis mest fremførte operaer.

Les mer om forestillingen på Opera Østfolds nettsider. Her kan du også bestille billetter